BDIH

(translate me) Wat is BDIH

Garantie KEURMERK VOOR VEILIGHEID, ZEKERHEID EN GEZONDHEID


De afkorting BDIH staat voor Bond Duitse Industrie en Handelsonderneming voor farmaceutische producten, gezondheids- en reformproducten, voedingssupplementen en persoonlijke huidverzorgingsproducten. Het is een vereniging van fabrikanten en distributeurs. Opgericht in 1951 met het hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland.

De BDIH is aangesloten bij de Europese vereniging van fabrikanten van gezondheidsproducten (EHPM) en bij de Duitse federatie van levensmiddelenrechten en wetenschappen (BLL).

In het najaar van 1996 werd de "Werkgroep Natuurcosmetica" van de BDIH in het leven geroepen. Gezamenlijk heeft men intensief aan definitie van natuurcosmetica gewerkt, rekening houdend met de verwachtingen van de gebruiker.

HET DOEL

Een eenduidige richtlijn die het begrip "natuurcosmetica" voor de consument helder maakt en die de receptuurprocedure, vooral het toepassen van de grondstoffen, onder het begrip "natuurlijk" exact definieert. Het resultaat is een in 2001 opgestelde federatierichtlijn "Gecontroleerde Natuur cosmetica".

Op grond van deze richtlijn heeft een onafhankelijk controle-instituut (vergelijkbaar met TNO) natuurcosmeticaproducten op grondstoffen en bereidingswijze gecontroleerd. Alleen díe producten die aan de strenge criteria van de richtlijn voldoen, mogen het keurmerk "Gecontroleerde Natuurcosmetica" dragen. Er vindt 2 maal per jaar een controle plaats op grondstoffen en eindproduct.

Inmiddels zijn er ongeveer 50 huidverzorgingmerken conform deze “Gecontroleerde Natuurcosmetica” in Europa, Australië en Amerika op de markt gebracht, waarbij Duitsland voorop loopt.
In Nederland zijn er nu 9 cosmeticamerken (verenigd in de “Natuurcosmetica Nederland”) met BDIH keurmerk, waaronder 3 van Nederlands fabricaat.

Maar waarvan bij 2 huidverzorginglijnen alle producten het BDIH keurmerk dragen:

  • EARTH.LINE VITAMINE E HUIDVERZORGING
    (in 2005 door TNO getest als veiligste  gifvrije cosmetica-merk) TNO testkli
  • SEA.LINE DEAD SEA TREATMENT
    énige 100% natuurlijke Dode Zeezout huidverzorging

HET BDIH KEURMERK SCHEIDT HET KAF VAN HET KOREN

Zo kunt u goed onderscheid maken tussen de huidverzorgingsproducten, die suggereren natuurlijk te zijn en echte zuivere natuurcosmetica. 

Copyright © 2019 MoonMinerals make-up